Home is a starting place for love and dreams!

Aanbod

Voor wie op zoek is naar een mooi, degelijk massief of samengesteld parket met een gelimiteerd budget, is bij de Plankerij aan het juiste adres. 

 

Bij de Plankerij vind je een breed gamma aan BUDGETVRIENDELIJKE eiken parketvloeren:

  • U heeft de keuze tussen massief eiken vloeren of samengestelde combi-parkettten.
  • Alle vloeren zijn beschikbaar in verschillende diktes, breedtes en sorteringen.  
  • Er zijn compleet afgewerkte vloeren, of onbehandelde planken waarvan u zelf de uiteindelijke kleur nog kan bepalen.  

 

Om de keuze aan budgetvriendelijk parket verder aan te vullen, is er ook een breed gamma aan liquidaties.  Dit zijn parketvloeren van eindereeksen, foute bestellingen of overstocks.  We kunnen deze inkopen voor een zacht prijsje en dat levert u uiteraard een mooi prijsvoordeel op. 

Een kleine greep uit het aanbod van de Plankerij, kan u terugvinden in onze WEBSHOP.

 

Massieve parket- of plankenvloer

Bij massieve parketvloer zijn de vloerdelen helemaal van 100% massief hout.  Massief parket is beschikbaar in verschillende diktes en breedtes.

 

Voordelen massief parket:

  • de slijtvastheid
  • de duurzaamheid
  • het feit dat je het na verloop van tijd opnieuw kan schuren en olien. De vloer ziet er dan weer als nieuw uit.

 

Nadelen massief parket:

  • Hout is een natuurlijk product is dat, afhankelijk van de luchtvochtigheid, vocht opneemt of afstaat. Hierdoor kan hout zwellen of krimpen en ontstaan er kieren of andere veranderingen.

 

Samengesteld parket

Samengesteld parket of combiparket bestaat uit een massief eiken toplaag (tot 6 mm) op een krimpvrije basis van multiplexhout. Door de lagen kruiselings op elkaar te plaatsen ontstaat een uiterst stabiel parket dat de schoonheid van lange planken combineert met de stabiliteit en de duurzaamheid van modern parket.

Doordat deze vloer nauwelijks werkt is hij zeer geschikt om te leggen en in combinatie met vloerverwarming.

 

Afwerkingen  

De aangeboden plankenvloer is legklaar en onbehandeld maar indien gewenst kan u ook kiezen om de vloeren door ons te laten borstelen, trommelen of gerookt, om zo een nog mooiere uitstraling te bekomen.

Geborsteld eiken planken
Door het borstelen van eiken geeft u de vloer een meer robuuste uitstraling. De nerfstructuur van het hout komt meer naar voren doordat de relatief zachte elementen in het eiken hout worden weggeborsteld waardoor de oneffenheden in het hout meer naar voren komen. Op die manier geeft u uw eiken vloer een meer doorleefde uitstraling.

Getrommelde eiken planken
Indien u uw houten vloer een “oude look” wil geven, kan u opteren voor een getrommelde vloer. De planken worden hierbij voorzien van mechanisch aangebrachte, lichte beschadigingen. Een verouderde parketvloer suggereert een rijke historie, maar biedt ook de betrouwbaarheid en verwerkbaarheid van moderne producties. Bovendien past een verouderde vloer ook verrassend goed in een modern interieur!

Gerookt eiken planken
Wanneer eiken wordt gerookt, wordt er in de droogruimte ammoniak verstoven. Door de ammoniak trekt het looizuur, dat normaal zorgt voor vergeling van eiken planken, uit de eiken vloerdelen en daardoor bekomt men donkerdere en vergrijzde vloer.